pondělí 8. listopadu 2021

Výlov rybníku.


Podzimní čas výlovů rybníků - to je neklamná známka blížících se Vánoc. Tak jako slunce a voda patří k létu, sníh a mráz k zimě, tak vypouštění a výlovy rybníků patří k podzimu. Výlov rybníka Břídlo, u pivovaru Olivětín, se uskutečnil 7. listopadu 2021.

Vůně bahna, rybářské kádě plné ryb s ukázkou rybářského řemesla dělají z výlovů vděčný divácký zážitek. Zažijte atmosféru výlovu na vlastní kůži. Výlovy probíhají brzo po ránu, Desítky postav v gumových pláštích a vysokých botách se vydají do studeného bahna, aby později naplnily plné kádě na břehu rybami. Letos nebylo použito sítí pro zátah, ale bylo to plastové plavidlo uvázané na laně, do kterého se ryby dávaly pomocí podběráků. Při naplnění bylo plavidlo přitaženo ke břehu a ryby z něj přeloženy do přepravek a následně na váhu. Odtud pak putovaly do nádrží v přistaveném autě. Zvláštností jednoho úlovku byl i sumec.








  
                            Po   kliknutí myší na obrázek se otevře ve větším rozlišení.   

                                      





8 komentářů:

  1. Parádní fotografie, úžasná podívaná. Přeji Ti krásné dny ve zdraví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarko, díky za komentář a uznání za fotografie. Mohl jsem jich mít víc, ale bylo dopoledne celkem chladno, tak jsem odešel dřív.

      Vymazat
  2. To je krásný příspěvek a ty ryby... Hmm, takový výlov bych někdy chtěla zažít, ale nevím... Letos zase ne a my tu v okolí větší rybník ani nemáme. Jsou to krásné fotografie a kapři velcí, asi bychom si tam kapra koupili.
    Díky za podívání a přeji slunečný den, zítra má být hezky. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi

    1. Hanko, takový výlov sledovat je zážitek na celý rok. Když se vydaří počasí a máš možnost si úlovky prohlédnout, případně si vybranou rybu koupit, tak nemáš čeho litovat.

      Vymazat
  3. Snad nám taky tak nevypustí rybník :).

    OdpovědětVymazat
  4. Letos jsme se na výlov rybníku nedostali, bohužel jsem nemocná. Fotografie jsou opravdu krásné.

    OdpovědětVymazat