sobota 29. května 2021

Volavka na lovu.


V letošním roce se kolem zdejších rybníků a jeho okolí zdržuje větší počet volavek, které se snaží najít odpovídající potravu. Oblíbeným místem jsou právě tyto rybníky. Dopolední mlhy těchto dnů nebyly zrovna vhodné pro podobné záběry a odpolední sluníčko se projevilo na kvalitě záběru. Volavky jsou velmi plaché a přiblížit se na kratší vzdálenost je rizikem, že Vám uletí. Záběry jsou pořízeny přes celou šíři rybníka a s protisvětlem od slunce, které tvořily různé odlesky. I tak se podařilo několik ojedinělých záběrů.








                           Po kliknutí myší na obrázek se zobrazí ve větším rozlišení       

 

6 komentářů:

  1. Mirku, úžasné fotoúlovky. 👍👍👍 Jsou to nádherní a elegantní ptáci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš Alenko pravdu, že pohled na ně upoutá a fotografa potěší každý jejich úlovek. Smůla je v tom, že je nemají rádi rybáři a snižují jim stavy ryb.

      Vymazat
  2. Na takovou dálku jsou záběry velmi pěkné a ani to protisvětlo není patrné. Že se ale volavky nebojí, že by je mohlo něco ve vodě překvapit a kousnout. By mě zajímalo, proč se volavkami označují i lidé, zvláště ženy, kteří se snaží někoho vylákat či zlákat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Volavky do vody moc nechodí a loví z břehu, kde čekají na svůj úlovek. Volavku může dělat kterákoliv osoba za účelem pomoci policii k dopadení vraha, nebo jiného zločince.

      Vymazat
  3. Parádní úlovky. U nás na rybníku žijí akorát kačeny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kačen tady je také dost, ale když se vydaří den dají se zastihnout i jiní ptáci jako je čáp černý spod.

      Vymazat