neděle 20. prosince 2020

Střípky.

 

                                                 Několik kuriozit pro osvěžení. Pamatujete? 












                          Po kliknutí myší na obrázek se zobrazí ve větším rozlišení


4 komentáře:

  1. Jejku, tak já si toto vše opravdu pamatuji. První televizi Mánes, pak Lotos...magnetofon B5, Fotoaparát Flexaret, později ruský Lomo oba na film.Fotky jsem s manželem vyvolávala v koupelně pod červeným světlem, vůně vývojky, ustalovače, Zvětšovák, leštička fotek. Stejně tak v kanceláři kalkulačku, kde se při dělení muselo otáčet kličkou zpět, psací stroje, účtovací psací stroj s alonží na součet...a samozřejmě pevnou linku telefon s otáčivým číselníkem. Jízdní kola Fovorit, malý motocykl Pionýr a také "kozí dech" zvaný Babeta...Nejsme tak staří, ale hodně už pamatujeme ...Přeji krásné vzpomínkové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S většinou věcí jsem se také setkal při používání. Chybí tady ještě brusle na kličku, které jsem používal. Co všechno se změnilo, je k neuvěření. Pokrok se zastavit nedá, ale rád si zavzpomínám.

      Vymazat
  2. Paráda. Jsem pamětník. Psací stroj Zeta jsem měla v pozůstalosti po rodičích a dala ho na Aukro. Zakoupilo ho technické muzeum v Praze. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeden psací stroj jsem také měl a byla to opravdová rarita. Místo klasických písmen a číslic byl razicí váleček, který se natáčel pomocí hůlky. Také jsem ho prodal sběrateli.

      Vymazat