středa 11. srpna 2021

Čápi z Ostravice.


Ostravice je obec v Moravskoslezském kraji, rozkládající na obou březích stejnojmenné řeky po obou stranách moravsko-slezské zemské hranice. Žije zde 2446 obyvatel. Obec patří mezi významná letoviska Moravskoslezských Beskyd. Nachází se bezprostředně pod nejvyšším beskydským vrcholem Lysou horou a další významnou horou Smrkem.

                                                  Neobvykle umístěné hnízdo.




Po kliknutí myší na obrázek se otevře ve větším rozlišení.



6 komentářů:

  1. To je úžasné...nádherná čapí rodinka. Díky za hezkou podívanou, která mě jako milovníka přírody, vždycky potěší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celkem mne udivilo umístění hnízda, vždyť i pro čápy to může být nebezpečné.

      Vymazat
  2. Ostravice se nachází blízko mého bydliště. Je zde k vidění mnoho zajímavostí. Letos jsem tam, bohužel, ještě nebyla. Možná to ještě napravím. díky za čapí pozdravení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čápi taky zdraví a doufají, že se sem příští rok zase vrátí.

      Vymazat
  3. Ostravice - no abych ji neznala, tuto obec. Z Ostravice vede známá trasa na Lysou a je tam i srub Petra Bezruče, který spravuje muzeum. V samotné řece jsou zajímavé peřeje, což je přírodní památka. Z hnízda čápů nad tím elektrickým vedením moc radost nemám, byla jsem kdysi ve stanici v Bartošovicích, kde se starají o poraněná zvířata a byli tam i čápi... tady je odkaz: https://csopnj.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi

    1. Je to vcelku ojedinělý pohled a stal se už nejeden úraz čápa od elektrického vedení. Tady máme 5 čapích hnízd, a všechna jsou na komínech. Do Ostravice se ještě vrátím v některém následujícím článku.

      Vymazat